05 October 2010

Shalom-båten får ny motor

Det har lenge vært stille rundt Shalom-båten, i dobbelt forstand. Nå kan vi derimot fortelle at ny motor snart er på veg, forhåpentligvis flyvende og ikke seilende. Vi har hatt problemer med den gamle motoren i flere år, og det har unektelig vært til stor frustrasjon og fortvilelse for Shalom-staben. Arbeidet har tidvis stoppet opp og gode medarbeidere har blitt motløse. 

Helt siden båten ble bygget i 2003-2005, har en gjeng ivrige Shalom-venner og båtentusiaster i Sør-Norge støttet opp om båtdriften. Den samme gjengen som i sin tid var med på å innrede båten har nå påtatt seg ansvaret med å samle inn penger til ny motor. De vil også hjelpe Shalom med de praktiske forberedelsene i Norge, forsendelse av motoren og til sist montering i båten. Målet vårt er å ha båten i drift i god tid før jul.

Shalom vil rette en stor takk til vennene i Norge som på denne måten bistår oss i et viktig arbeid. Vi vil også rette en stor takk til NMS som har opprettet et innsamlingsprosjekt for dette formålet.

Noen fakta:
  • Shalom-båten ble innviet i august 2004 med tanke på diakonalt og evangeliserende arbeid på kysten av Madagaskar. Den er bygd etter tegninger av Colin Archer.
  • Besøker en rekke fiskelandsbyer langs 400 km av Mosambikkanalen
  • Har et mannskap på fem personer
  • Er 12,5 m lang (41 fot) og 4,40m bred.

Ønsker du å bidra til at Shalom-skuta kommer i drift igjen, sender du din gave til kontonummer 82200285030 og merker innbetalingen med prosjektnummer 523337.

Per Ørjan Aaslid

No comments:

Post a Comment