20 March 2010

Båten tilbake - 2 døgn på overtid

Etter stor motoroverhaling og utskifting av en rekke deler, så trodde og håpet vi at 2010 skulle bli et godt og driftsikkert år for Shalom-båten. Men torsdag morgen ringte kapteinen og meldte om nye motorproblemer. Båten hadde da nettopp snudd hjemover etter endt misjon, da de oppdaget at olje og eksos kom ut på helt andre plasser enn der den normalt skulle være. Kapteinen og de to mekanikerne ombord så ingen annen råd enn å slå av motoren og fullføre hjemreisen for segl.

Men denne gangen skulle vi heller ikke ha vinden på vår side, og på toppen av alt mistet vi både telefon og radioforbindelse med båten. De siste to dagene har båtfarerne sittet på dekk og ventet på vind, mens vi i Shalom-ledelsen har sittet og ventet på livstegn fra båten. Men i dag tidlig, lørdag morgen, fikk vi endelig kontakt via telefon. Da forstod vi at de hadde beveget seg inn i en sone med mobildekning og nærmet seg byen. Vi sendte straks ut en båt som kunne slepe Shalom-båten det siste stykket hjem, samtidig som vi fikk sendt ut fersk mat. Ut på ettermiddagen kom reisefølget på land etter en flott tur - om enn et par dager lenger enn planlagt. Vi vil utfordre Hald-studentene på å fortelle fra turen, og det legger i på bloggen om ikke så lenge.

Vi vet ennå ikke hva som er galt med motoren, men skuffelsen og motløsheten er til å ta og føle på i Shalom-staben. Så snart vi vet mer, vil vi legge det ut på bloggen.

Per Ørjan

No comments:

Post a Comment