12 March 2010

Sesongstart for Shalom-båten

Sent tirsdag kveld den 9. mars la Shalom-båten ut på årets første seilas! Regntiden går mot slutten, faren for tropiske stormer har avtatt, "vårpussen" er ferdig og både båt og mannskap er klare for nye utfordringer.

Den ni dager lange turen går til landsbyene Ambalahonko og Ampasipitily som ligger mellom Analalava og Nosy Be. I disse landsbyene har Shalom barneskoler, og det er disse skolene vi nå skal følge opp. I løpet av det siste halvåret har vi utvidet og styrket arbeidet med bygging av et nytt skolebygg, rehabilitering av et gammelt skolebygg, rehabilitering av en lærerbolig og bygging av tre brønner. Vi har engasjert en lokal entreprenør til jobben, og under dette besøket med båten skal arbeidet kontrolleres og formelt overleveres. Skolebyggene finansieres med penger fra den norske stat, og brønnene er finansiert av en dansk fiskerorganisasjon, ISISE.

Det er et ungt team som er ute på oppdrag denne gangen. Foruten pedagosisk leder (Mr Mananjara), jordbruksveilederen for skoleprogrammet vårt (Mr Elie) og Shaloms materialforvalter (Mr Koto Martin), så har vi med fire elever fra Hald Internasjonale Senter og ei jente fra Tomb jordbruksskole. De har alle et halvt års praksisopphold på Madagaskar. Når de er med Shalom på turné, så bidrar de med ulike aktiviteter for barn og unge. Denne gangen skal de også hjelpe Mr Elie med opparbeiding av grønsakhager tilknyttet Shalom sine barneskoler. Koordinatoren for utvekslingprogrammet med Hald, Ms Helisoa, og lederen for Shalom sitt arbeid i Sofia-synoden (Past. Rasoavina) er også med.

No comments:

Post a Comment