01 October 2012

Første studentkull på Shalom er i gang!


Idag var det høytidelig åpningsgudstjeneste på det nye dialog-senteret til Shalom her i Mahajanga. Første Shalom-kurs er offisielt i gang! 25 kateketer og evangelister fra hele landet skal i tre måneder studere om islam og kristendom. Gjennom undervisning i islamsk teologi, islamsk historie både i verden og på Madagaskar, Jesus i islam, kristendommen i møte med islam, kristen-muslimske relasjoner og annet, skal de bli utrustet til å dra tilbake til menighetene sine og være med å dele det kristne budskapet til muslimene i deres miljøer. I neste omgang vil det bli arrangert kurs for prester og teologer, deretter hyrder og lekfolk.
Det er ca fem år siden planleggingen av dette dialogsenteret startet. Det har vært en lang prosess både med planlegging og bygging, og takket være stor støtte fra NMS har det vokst frem fine bygninger på den utvidede tomten til Shalom. I tillegg til hovedbygningen med konferansesal, klasserom, bibliotek og kontor, er det to internatbygg med tilhørende kjøkken og toaletter og dusjer. Nå fylles bygningene med innhold og liv. Det er veldig spennende!
Vær med å be for dette første kurset. Det er mye som skal gjøres for første gang for alle involverte. Be om at det må bli til stor velsignelse og frimodighet for studentene som deltar, og for menighetene de skal tilbake til når kurset er ferdig.

No comments:

Post a Comment