07 March 2012

Nytt Dialog- og kompetansesenter i Shalom

Det har helt siden oppstarten av Shalomarbeidet vært et ønske om at Shalom skulle være en ressurs for FLM med tanke på å utruste og istandsette kirkens folk, både ansatte og frivillige, til å være gode Jesusvitner for muslimer i sine sammenhenger. Det har imidlertid vært mest fokus på arbeidet som ble startet opp i kystlandsbyene i årene som har vært – med menighetsplanting, skoler og små klinikker. Tanken var «Ja, takk! Begge deler!» - både utadrettet arbeid i de muslimske områdene på øya og undervisning og utrustning av kirkens folk. I fjor vedtok styret i Shalom å rette fokuset på det sistnevnte.

For å legge til rette for det, bygger Shalom nå et Dialog- og kompetansesenter. Her skal det foregå undervisning og kurs av forskjellig art for prester, katekister, hyrder og lekfolk, og brobyggende aktiviteter der kristne og muslimer kan bygge relasjoner og vennskap – særlig for ungdommer.
Denne strategi-endringen merkes mest i evangeliseringsavdelingen. Der er fokuset gått fra å satse på enkelt-evangelister i landsbyene til å tenke utrustning av hele FLM gjennom Shalom-senteret.
Bygningene reiser seg nå på tomten rett utenfor Shalomtunet, og det er gøy å se hvordan de fysiske rammene til senteret tar form. Etter planen skal bygningene være klare til sommeren, og senteret klart til åpning til høsten. Vi skal holde dere oppdatert underveis J Det store bønneemnet vårt nå, er at vi i Shalom må evne å fylle bygningene med innhold og mening. Det er fortsatt lite konkret hva slags program vi skal begynne med, og hvordan kurs- og undervisningsprogram skal legges opp. Tanken har vært å ha kurs fra noen dagers varighet opp til kanskje 3 måneder, i tillegg til lokalt arbeid her i Mahajanga.
Vær gjerne med å be om Guds ledelse og visdom når vi nå skal skape innholdet i senteret. Be også for markedsføringen og rekrutteringen, slik at vi fort kan komme i gang og ha studenter og deltagere til det som skjer, og skape et godt grunnlag for drift og vekst. Måtte senteret bli til velsignelse for mange, og måtte det være med å skape trygge og frimodige Jesus-vitner som leder andre inn i Guds rike her på Madagaskar og helt ut til jordens ender!
Bygningene sett fra sykehus-siden, på nedsiden av Shalomtunet. Konferanse-sal og kontorer til venstre, toaletter, kontorer/soverom til høyre.

No comments:

Post a Comment